contact

 

 

Berendhaus Groep
Silvoldseweg 55
7061 DM Terborg
Tel 0315 327000 
info@berendhaus.nl

Ga naar de berendhaus facebook pagina Ga naar de berendhaus twitter pagina

 

 

 

Kerstpakketwinkel.nl (showroom)
Silvoldseweg 35
7061 DL Terborg
Tel 0315 327000 
kerstpakketwinkel@berendhaus.nl
www.kerstpakketwinkel.nl

 

Routebeschrijving

College B&W bezoekt de Berendhaus Groep

Op 24 augustus 2021 bezocht het college van gemeente Oude IJsselstreek de Berendhaus Groep voor een werkbezoek.

 

College Oude IJsselstreek brengt werkbezoek aan de Berendhaus Groep

Een afvaardiging van het college heeft vorige week de Berendhaus Groep in Terborg coronaproof bezocht. Het bedrijf bestaat inmiddels 101 jaar en de vierde generatie is al actief in het bedrijf. Grondleggers zijn de gebroeders Berendhaus onder aanvoering van Engelbert Christiaan Berendhaus. Ze begonnen met de fabricage van limonade-gazeuse. Al snel kwam daar champagnepils bij. Een aantal jaren later mocht Berendhaus de distributie van Heineken in een deel van de Achterhoek gaan doen. Dat betekende de doorbraak van het bedrijf. In de loop der jaren zijn daar allerlei andere dranken, alcohol en non-alcohol, aan toegevoegd.

Ook heeft Berendhaus een paar overnames gedaan van andere drankengroothandels. Meest bijzondere is dat het Terborgse bedrijf sinds 2009 de officiële tapbier distributeur van het Duitse Krombacher Pils is voor heel Nederland. Naast de distributie van dranken is het bedrijf sinds eind jaren ’80 actief geworden in food, non-food en koel- en diepvries. Met name vindt groei plaats in deze productgroepen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan patat, snacks, ijs, vlees, zoetwaren, disposables, schoonmaak artikelen, etc.

Verder is het bedrijf bekend om zijn kerstpakketten en relatiegeschenken die menig Achterhoeks bedrijf (en ver daar buiten) aan haar werknemers of klanten cadeau doet. In de showroom in Terborg staan duizenden producten en allerlei kerstpakketten en relatiegeschenken om mensen te inspireren. Het opmerkelijke is, dat Berendhaus al begint met de inkoop en logistiek van kerstpakketten voor het volgende jaar op het moment dat kerst net voorbij is.

Doordat Berendhaus zo’n breed assortiment heeft en service centraal stelt, is ze een totaalleverancier geworden voor horeca, bedrijven, instellingen, sportkantines, grootverbruikers, evenementen en organisaties. Dat is ze ook voor de gemeente Oude IJsselstreek.

Wethouder Ria Ankersmit vatte het bezoek als volgt samen: “Er zijn veel familiebedrijven in Oude IJsselstreek en die zijn niet alleen ondernemend en gepassioneerd, maar ook maatschappelijk zeer betrokken. Dat maakt niet alleen trots, maar geeft ook vertrouwen in de toekomst ook al lijkt die door de coronacrisis af en toe wat minder optimistisch.  Berendhaus, met 100 jaar ervaring en de vierde generatie aan boord, onderstreept dat alleen maar.”

 

© 2011 Berendhaus Groep | webdesign Voskotan Webservices